FAQ – VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får angående paintball och andra aktiviteter vi erbjuder. Läs gärna dessa och kontakta oss gärna om ni har ytterligare frågor

 1. Gör det ont?
  Ja det kan göra ont, beroende på skjutavstånd. Kulan har en utgångshastighet på ca: 300 km/h eller ca: 90 m/s. Om man blir träffad på nära håll så känns det. Men det är lite det som är spänningen. Hastigheten avtar ganska snabbt, redan på 20 meters håll känns det inte så mycket. Kläderna vi valt att använda är mycket tjocka och dämpande och det är vanligare att man i stridens hetta inte ens märker att man blivit träffad än att det faktiskt gör ont.
 2. Går färgen att tvätta bort?
  Ja, det mesta går bort med bara vanlig vatten. Om du låter färgen sitta kvar på mörka plagg kan en viss blekning av färgen (på plagget) uppstå. Därför bör du skjölja plagget så fort du kommer hem. Spelar du hos oss ingår alltid camoflagekläder i hyran.
 3. Vad är kulorna gjorda av?
  Skalet är av gelatin, och färgen innehåller färgpigment och en form av ”socker”. Innehållet är helt ofarligt för människor och miljön. Den enda påverkan kulorna kan ha, är att de lämnar en liten mängd näring till jorden. Under gynsamma förhållanden, (regn) tar det ca 48 timmar för kulorna att lösas upp helt.
 4. Hur ser bössorna ut?
  Finns olika modeller och utseenden.
 5. Hur långt går dom?
  Ca: 75-100 meter, under gynnsamma förhållanden (medvind).
 6. Är det farligt?
  Precis som all annan sport så har paintball risker. Ögonen är den enda del på oss som kan ta skada av en direktträff på nära håll. Vi håller väldigt hårt på att skyddsglasögon ALLTID SKALL bäras hela tiden. Vapnet SKALL ALTTID bäras med pipan riktad uppåt (eller nedåt) mellan spelen och i safezonen. Ska man vistas i Safezonen SKALL markören lämnas i vapenstället utanför eller också SKALL pipplugg sättas i.
 7. Hur många skall man vara?
  Er grupp delas upp i två lag eller fler beroende på hur många man är. Vår erfarenhet har visat, när man är mellan 7 – 15 i varje lag så har man som roligast. Om man är många i laget kan man använda många olika strategier. Då märks det inte så mycket om man tappar en deltagare!
 8. Är det många skador?
  Vi har haft några vrickningar då man trampat snett. Annars har det inte förekommit några skador. Jo ,några blåmärken förstås 🙂
 9. Hur gammal skall man vara?
  För att hyra utrustning skall man vara minst 18 år, Mellan 15- 18 år skall man ha ett intyg från förälder/vårdnadshavare, som klart intygar att man får lov att deltaga i paintballspel, samt att man får lov att hyra utrustning av oss.
 10. NÄR HAR NI ÖPPET?
  Vår ambition är att hålla öppet parken året runt och kunna erbjuda spel när det passar Er. Under lågsäsong (november till mars) är minimum antalet deltagare 10 st pga utökade arbetsuppgifter. Vi sköter parken vid sidan av våra ordinarie jobb så vi har inga fasta öppettider utan rättar oss helt efter Era behov och önskemål. Vill ni spela en vardag så ringer ni och bokar tid så löser vi det. Likaså gäller helger. Vi är öppna för det mesta. Vid bokning så ange även om ni kommer betala med kontanter eller eventuellt faktura om ni är ett företag. Ange också om ni önskar nyttja grillen efter spel samt eventuella specifika önskemål. Vi kan lösa det mesta!
 11. Hur stora är banorna?
  Vi har för tillfället 3 st banor varav en är under uppbyggnad. De banorna som är öppna i dagsläget är relativt små, väldigt intensiva banor. Förut hade vi några större banor men vi fick så mycket önskemål att minska ner dem för att öka intensiviteten att vi helt enkelt gjorde det och det är varken något som vi eller de som spelat ångrat.
 12. Får jag ha med eget vapen?
  Om du vill spela med egen markör i mindre grupp med dina kompisar så går det bra. Du får då spela till ett reducerat pris (kolla prislistan).
 13. Övrigt att tänka på?
  Tänk på att ta med skor som du kan springa i terräng med. Kika också under stycket ”Att tänka på”.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN