UTRUSTNING

Vår utrustning är alltid av senaste modellen och mycket funktionsduglig. Mycket av utrustningen vi använder i parken är militärt klassad vilken borgar för bra kvalité. För att se vilken utrustning som ingår i olika paket och banor, vänligen klicka på banor till höger,

MARKÖR

Markör kallas det man använder för att avfyra bollarna med, de finns i många olika former. Vi använder oss främst av Tippmann Platinum ACT, Tippmann Bravo One (M16) och moddade Tippmann A5 samt specialmarkörer och pistoler. Till några av våra banor använder vi oss även av tunga maskingevär, snipergevär, granatkastare, bazookas mm.
Vi har för tillfället runt 70 kompletta utrustningar att nyttja!

SKYDDSMASK

Skyddsmasken är den viktigaste utrustningen ur säkerhetssynpunkt, alla som befinner sig inom spelområdet måste använda sig av en skyddsmask, oavsett om de spelar eller inte. En godkänd mask ska förutom ögonen även täcka hela ansiktet och öronen, många masker har också ett skydd som täcker halsen. Alla godkända masker ska vara testade för att hålla ASTM:s standardvärden. Det innebär bland annat att linserna på masken ska hålla för en direktträff av en paintball som färdas i 91m/s. Vi använder oss främst av Helix och V-forcemasker som fungerar väldigt bra och har dubbelglas för att motverka imma. Eftersom masken är en ganska vital del av spelandet så byter vi ut samtliga masker minst 3 ggr per år för att säkerhetsställa att de inte är repiga och dåliga.

HALSSKYDD, HANDSKAR OCH KRAFTIGA SUSPENSOARER

Halsskydd, handskar och kraftiga suspensoarer finns även att tillgå för de som vill vara på den riktigt säkra sidan. Handskarna är väldigt påkostade med plastförstärkta delar och finns både som hel- och halvfinger

FÄRGKULOR

Färgkulor / Paintballs är gjorda av ett skal av gelatin och är fyllda med en blandning av bland annat Polyetylenglykol och vegetabiliska oljor, vattenlöslig färg och andra biologiskt nedbrytbara produkter, och är därför både miljövänliga och ätbara, även om de inte har någon vidare god smak. Gelatinskalet som används i de flesta bollar tål dock inte temperaturer under ca +12°c och blir hårt och får sprickor om de förvaras i lägre temperaturer en längre tid. På senare tid har det dock börjat tillverkas paintballs som är köldtåliga vilka vi använder under den kalla perioden av året. Både vinter- och sommarbollarna som vi spelar med är ingen billig boll utan vi har istället satsat på bollar av riktigt hög kvalité för att slippa pipsprängningar och öka precisionen och spelglädjen!

SKYDDSDRÄKTERNA

Skyddsdräkterna som vi använder är brittiska original NATO-uniformer i engelskt camo med rejält tjock tyg. Jackan har två bröstfickor och dragkedja ända ner. Ställbara nertill och på ärmarna. Byxan har två lårfickor, hängslen samt spännband nertill på benen. Yttertyget (nylon) är mycket rivstarkt och vattenavvisande. Det enda öppna området är för ögonen och där täcker ju masken.

ÖVRIG UTRUSTNING

Övrig utrustning som du finner i vår park är en uppsjö av taktisk utrustning beroende på vilka banor och vilken nivå man vill lägga sig på. Vi har kör allt ifrån vanliga, enkla svensexor till banor där vi skarpt kör fordonsburen strid från militära fordon, använder tunga maskingevär, tråd- och trampminor, kravallsköldar, granatkastare, snipergevär, rök- och färggranater, pistoler, M16 mm mm. 

BOKNINGSFÖRFRÅGAN