DJÄVULSÖN / DOMEDAGEN

http://https://youtu.be/e4_nKG8cpWE

Utrustning på paketen Standardpaketet, Tacticalpaketet samt Extremepaketet. OBS. M16-markörerna ingår endast i Tacticalpaketet och Extremepaketet. I Standardpaketet används Tippmann 98:or.

NÄR DU BOKAR STANDARDPAKETET TACTICALPAKETET ELLER EXTREMEPAKETET INGÅR ALLTID BANORNA ”DOMEDAGEN” OCH ”DJÄVULSÖN!

DJÄVULSÖN

BAKGRUND

Djävulsön består av en bana med en ”ö” i mitten bestående av träd och tätt buskage. Spelbanan är täckt med skydd som skogskojor, skördetröskor, militärfordon, tunnor, däck mm. Banan är ganska liten och blir därför väldigt intensiv.

SPELIDÉ

Laget placerar ut sig på var sida om planen vid sin respektive bas. Lagen lägger själva upp taktiken och väljer hur de vill fördela styrkan och vart de väljer att lägga sin attack samt sitt försvar. När startsignalen ljuder tar det inte många sekunder förrän full eldstrid utvecklar sig.

OLIKA SPELTYPER

Paintball upplevs bäst med olika former av speltyper där varje typ har sina egna regler och sätt att vinna. Nedan beskriver vi de vanligaste speltyperna. Alla spel har en maxtid oftast mellan 6-15 min.

  • Deatmatch: Alla mot alla där sista spelaren som står kvar är vinnaren.
  • Vapenbroder: Samma som ovan men med undantaget att här spelar man i lag om två. Alla lag sprids ut över hela området. Sedan kör man en Deathmatch med alla 2-mannalag mot varandra.
  • Capture the flag: Spelet går ut på att erövra motståndarnas flagga (teamflag) och föra den tillbaka till sin egen bas. Det lag som lyckas med det först vinner. Man kan även vinna genom att skjuta ut alla spelare i motståndarlaget.
  • 1700-tals batalj: De båda lagen ställer upp sig ca 25 meter ifrån varandra. Varje spelare står brevid sin granne på en lång rad, precis som strider förr i tiden. På given signal ELD, skjuter varje spelare i båda lagen ett skott mot fienden.
    Spelare som träffas, rasar där de står och övriga tar 3 steg framåt och laddar om. Detta pågår tills ett eller båda lagen har slut på spelare. Det betyder att man hela tiden kommer närmare tills man är max 5 meter från varandra.
  • Attack and Defend: Fungerar ungefär som Capture the Flag men bara ett lag har en flagga. Det ena laget skall försvara flaggan och det andra erövra den.
  • Elimination: Ett av de vanligaste spelen där båda lagen spelar mot varandra i en kamp där det vinnande laget skjutit ut alla motspelare.
  • Duell: Klassisk duell där två duellanter startar rygg mot rygg och går tolv steg, vänder sig sedan om och skjuter. Pricksäkraste och snabbaste vinner. Man får bara en kula så här gäller det att hålla nerverna i styr
  • Bunny Hunt: Brukar vara en given typ på svensexor eller möhippor eller varför inte passa på att avreagera Er på chefen 🙂 En person, oftast den ”lycklige”, får sätta på sig en anseendeväckande dräkt och sedan ta sig från punkt A till punkt B jagad av ett helt jaktlag. Här skall det inte snålas med skotten!

DOMEDAGEN

BAKGRUND

En kärnvapenbestyckad missil står redo för avfyrning. Vilket lag kommer kommer först att lyckas avfyra missilen? Här är det verkligen vinna eller försvinna!

SPELIDÉ

Man börjar som vanligt vid sina baser men nu får man bara gå på en sida av ön. Båda lagen ska kämpa sig fram till missilen, aktivera en strömbrytare på den och under tjutande siréner och blinkande lampor sen ta sig till avfyrningsanläggningen och avfyra den. När man sirenérna tjuta och ser lamporna blinka vet man att slutet är nära…

EXTRA UTRUSTNING

På denna bana gäller det att använda de taktiska skydd man kan ta och hela tiden avancera. Till båda lagens hjälp kommer rökgranater/rökmaskiner att aktiveras och då gäller det att utnyttja röken och rycka framåt. Till sin hjälp kan extra skyddsutrustning, som polisen kravallsköldar, utnyttjas om man så vill! 

 

BOKNINGSFÖRFRÅGAN